Collegiaal advies van het expertisecentrum

Expertisecentrum

In Nederland zijn de universitaire medische centra verbonden via Spierziekten Centrum Nederland. Hierdoor wordt kennis over spierziekten gedeeld, zodat u als patiënt voor een goede diagnose of behandeling terecht kan in elk academisch ziekenhuis. Het Maastricht UMC+ en het Radboudumc te Nijmegen bundelen hun krachten op het gebied van onderzoek naar myotone dystrofie en vormen daarmee het expertisecentrum myotone dystrofie. Op deze website vindt u:

Zorg

Het ziektebeeld bij myotone dystrofie is complex. Systematisch onderzoek in het expertisecentrum kan voorkomen dat klachten over het hoofd worden gezien. Passende zorg is altijd multidisciplinair.

Bekijk de veelgestelde vragen en de richtlijnen.

Regiofunctie

Patiënten in de regio kunnen voor diagnostiek, behandeling en jaarlijkse controle het beste terecht in het expertisecentrum. Patiënten buiten de regio kunnen onder behandeling blijven van hun eigen zorgverlener in de buurt. Zorgverleners en patiënten kunnen bij vragen contact opnemen met het centrum.

Neem contact op voor collegiaal consult.

Verwijzing

Het expertisecentrum wil graag alle patiënten in Nederland minimaal éénmaal zien; verwijzing wordt dan ook op prijs gesteld.

Bekijk de gegevens die nodig zijn voor uw verwijzing (in ontwikkeling).

Voor verwijzers

Voor een bezoek aan het expertisecentrum myotone dystrofie is een verwijzing nodig van de huisarts, behandelend neuroloog of een andere specialist. Hier staan de gegevens voor de verwijzing (in ontwikkeling).

Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames