Hoe kunnen spierklachten bij MD type 1 behandeld worden?

Hoe kunnen spierklachten bij MD type 1 behandeld worden?

Bij spierklachten zijn behandelingen mogelijk die gericht zijn op spierontspanning, valpreventie, verbetering van de conditie en het uitvoeren van dagelijkse activiteiten.

  • Als het vertraagd ontspannen van de spieren, vooral in de handen, ernstige klachten geeft, kan het medicijn Mexiletine helpen.
  • Door het verlies van spierkracht, vooral in de onderbenen, wordt de kans om te vallen groter. Een gespecialiseerd revalidatieteam kan advies geven over aangepaste schoenen, orthesen of andere hulpmiddelen.
  • Fysiotherapie kan helpen om de spierfunctie en de conditie te verbeteren, maar moet ook overbelasting voorkomen. Daarom is het belangrijk dat de fysiotherapeut die iemand met MD begeleidt, ervaring heeft met MD type 1 of advies vraagt aan het expertisecentrum myotone dystrofie.
  • Een ergotherapeut kan advies geven over het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en over hulpmiddelen, aanpassingen in en om huis en het inschakelen van thuiszorg.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel uw vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames