Wat is er te doen aan spierklachten in mijn armen, handen en benen?

Wat is er te doen aan spierklachten in mijn armen, handen en benen?

Het vertraagd ontspannen van aangespannen spieren (myotonie) kan vervelend zijn, vooral in uw handen. Daarvoor bestaan verschillende behandelingen.

  • Als uw myotonie ernstig is, kan het medicijn Mexiletine helpen. Uw huisarts of neuroloog kan dit voorschrijven.
  • Bij andere klachten door verzwakkende spieren, bijvoorbeeld struikelen, is het verstandig niet te lang door te gaan met lopen of fietsen. Daarmee verkleint u het risico op vallen door vermoeidheid.
  • Een revalidatiearts kan u adviseren over hulpmiddelen, zoals aangepaste schoenen of orthesen, waardoor u mobiel kunt blijven.
  • Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan u helpen op een verantwoorde manier te blijven bewegen, zonder risico op overbelasting van uw spieren.
  • Een ergotherapeut kan u advies geven over manieren om dagelijkse activiteiten, zoals wassen, aankleden en eten, uit te voeren. Ook kan de ergotherapeut helpen met het inschakelen van de thuiszorg en het regelen van aanpassingen in uw woonomgeving.

Bent u patiënt of mantelzorger en heeft u een vraag?

Staat uw vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Stel deze vraag dan aan de specialisten van het expertisecentrum via het contactformulier. Zij helpen u graag.
Stel uw vraag
Weet u wat u moet doen bij een spoedopname? Informatie over spoedopnames